Aktuellt

Det börjar lacka mot jul….

Beställ en unik julklapp från webshopen till någon du tycker om, eller kontakta mig gärna för en beställning.

Kaninurna leverad

Nu har kaninen Hobbes aska fått landa i urnan som levererats till kund. Om man plockar bort den lilla ängeln på toppen kan man sätta dit ett stearinljus och tända när man vill minnas sin vän.

Har du också förlorat ett älskat husdjur och vill ha en unik urna – kontakta mig gärna för en beställning och prisförslag.

Nytt spännande beställningsarbete!

Nyligen fick jag ett roligt beställningsarbete – att förvandla en gammal porslinslampa till något nytt och mer användbart. Kunden har ärvt lampan från sin mormor, och den har funnits i släkten sedan någon gång på 1920-talet. Mitt uppdrag går ut på att ta bort lampskärmen + lamphållaren och byta ut den mot ett fat där kunden vill ställa en blomma eller kanske ett blockljus. Figurinerna är SÅ fina, och alldeles hela efter 100 år!

Vårkänslor på my Retro-Art!

Då var Vårsalongen över för i år och min lampa ”Spargrisen” har flytta hem till min nya ägare. Inte mindre än 110 220 besökare såg utställningen, och det är faktikt tredje året i rad som Liljevlachs Vårsalong lockar över 100 000 besökare. Nästa år är det 100-års jubileum!

Corona epidemin gör att de flesta loppisar och seconhandbutiker hålls stängda, men som tur är så har jag ganska många figuriner hemma på lager att jobba med. Håller på att tillverka några nya lampor och urnor. Ska också testa min nya slipmaskin på mina halvfärdiga nyckelringar som sedan ska läggas ut i webshopen.

Se mitt verk ”Spargrisen” på Liljevalchs Vårsalong 2020

Mellan den 10 januari och 22 mars 2020 pågår Vårsalongen på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Bland de 2985 personer som ansökte har juryn, bestående av Bea Szenfeld, Lars Lerin samt Mårten Castenfors, i år valt ut 170 konstnärer som får äran att ställa ut sina verk. Det blev 97 kvinnor och 73 män som ställer ut sina totalt 330 verk.

Liljevalchs Konsthall på Djurgården

Ett av dem är mitt verk ”Spargrisen” – en återbrukslampa gjord av mosaik från gammalt bruksporslin och äldre porslinsfigurer.

Spargrisen”
Namnet “Spargrisen” är tvetydigt. Dels kommer det av de två gamla spargrisar som framträder tydligt i lampans mönster, men det står också för att vi faktiskt kan spara på jordens resurser genom att återbruka varor vi tröttnat på eller som gått sönder.

Idén till att arbeta med mosaik av fick jag för några år sedan. Under grunden till mitt torp i Dalarna hittade jag en massa gamla porslinsskärvor som tidigare husägare lämnat efter sig. Uttjänt och trasigt bruksporslin hade  kastats in genom hålen i krypgrunden, och här återfanns gamla tallrikar och kaffekoppar från flera årtionden tillbaka.

Jag ville bevara resterna av den historia som följde med mitt gamla hus, så jag tvättade av skärvorna för att kunna skapa något vackert av dem. På murstocken i badrummet kaklade jag in porslinsbitarna runt en spegel så att de bildade en vacker ram med olika färger och mönster. För att göra mosaiken ännu lite mer fantasifull kaklade jag fast små porslinsfigurer mellan tallriksskärvorna. Arbetet gav mersmak, och inspirerade mig till att utveckla  idéerna kring hur man kan återanvända gamla bruksföremål som sett sina bästa dagar.

Del av ramen runt min spegel på landet. Porslinsdockan har tillhört någon som bott i mitt torp för länge sedan…